Goedkope autohuur Reykjavik

Goedkope autohuur Reykjavik

Ontdek de ongerepte en robuuste natuur van IJsland. Met een autohuur vanaf Reykjavik bent u vrij om dit wonderschone land optimaal te verkennen.

Huurauto-tips Reykjavik

 

Klantenbeoordelingen

Hier leest u nuttige tips van klanten, die met een huurauto in < waren.

Naar de tips »

Auto huren in Reykjavik, zo makkelijk kan het zijn

Een auto huren in Reykjavik is niet iets wat u dagelijks doet. Bij een huurauto van CarDelmar is overal op gelet, ook waar u zelf nog niet eens aan gedacht heeft. Goedkoop natuurlijk, maar de huurauto is ook gegarandeerd opgewassen tegen alle omstandigheden van de prachtige en ruige natuur rondom Reykjavik.

Beleef IJsland met een autohuur in Reykjavik

Een auto huren kan al vanaf de luchthaven. Die ligt iets meer dan 40 kilometer van Reykjavik. Uiteraard kunt u uw auto laten voorzien van een GPS zodat u zorgeloos te plaatse komt. Nergens in de wereld zijn er zoveel auto´s per inwoner als in Reykjavik. De IJslanders zijn dan ook dol op auto´s. Hier wordt in Reykjavik goed rekening mee gehouden. Er is overal ruim parkeergelegenheid en de parkeertarieven zijn zelfs laag te noemen.

Een auto huren loont absoluut de moeite bij een verblijf in Reykjavik

Iedereen die in IJsland achter het stuur is gaan zitten vindt dit vaak het hoogtepunt van de hele reis. Het landschap is dan ook ronduit fenomenaal met watervallen, stomend hete bronnen, gletsjers en betoverend mooie meren. In de zomer ziet IJsland er uit als een fris groen paradijs en in de winter als een sprookjesachtige kerstkaart. 

Het eiland wordt omsloten door een rondweg die het hele jaar goed begaanbaar is. Zo komt u bijvoorbeeld bij de hoogste berg van het eiland, de vulkaan Hvannadalshnúkur die vlak bij de rondweg ligt. Buiten de rondweg zijn de meeste wegen niet verhard. Op deze grindwegen in het bergachtige binnenland is het fantastisch en avontuurlijk autorijden met een four-wheel-drive. Het Noorderlicht zien? Tussen september en maart is dit natuurverschijnsel het beste te zien.

Een four-wheel-drive als huurauto in Reykjavik?

Op de vele onverharde wegen en het ruige land is een four-wheel-drive geen overbodige luxe. Als u een auto gaat huren in Reykjavik is het dan ook belangrijk goed te bedenken waar u met uw huurauto heen wilt gaan zodat u de juiste auto krijgt. De leeftijd om te mogen autorijden is in IJsland 18 jaar. Om een auto te kunnen huren moet u minimaal 21 zijn. Verder wordt er natuurlijk een geldig rijbewijs gevraagd. Dit rijbewijs moet echter wel al 2 jaar in gebruik zijn. 

 

Klantentips voor autohuur Reykjavik

Hier brengen klanten, die een huurauto in Reykjavik geboekt hebben, verslag uit over wat zij in de stad en omgeving rondom deze bestemming beleefd hebben. Daarnaast geven ze tips die voor andere reizigers handig kunnen zijn.

Pol, 30 jun 2014

Ijsland is een autoland als je het hele land wil bezoeken. De "ring road" is voor alle wagens goed toegankelijk. Op de gravel-delen moet je goed oppassen voor putten in de weg of stenen en vooral niet te snel rijden. Een bijzonder mooie autoroute (asfaltweg) bevindt zich rondom de Vatnsnes-peninsula in het noordwesten. Vergeet vooral niet heel vaak te genieten in de vele verwarmde openluchtzwembaden en hot pots die je in praktisch elk dorp tegen een zeer scherpe prijs (5 euro) kan vinden. Parking is overal gratis (behalve in Reykjavik). Laat je niet ontmoedigen door het wisselvallige weer.

Menu
Terug naar de mobiele website
Hulp en info

Onze hotline:

  • Vanuit Nederland +31 (0) 707 709 161 (landelijk tarief)
    Merk op dat onze klantenservice uw vraag in het Engels zal behandelen.

Snelle hulp - belangrijke informatie:

  • Annuleren tot 24 uur voor ophaling gratis
  • Betaling bij CarDelMar gaat alleen met creditcard (MasterCard, Visa, American Express)
  • Bij ophaling is een creditcard op naam van de bestuurder vereist voor het betalen van de waarborg.
  • Informatie over uw reservering, wordt vindt u terug onder uw profiel bij "Mijn CarDelMar"
  • Klik hier om een nieuwe claim of klacht in te dienen.
  • Klik hier als u een claim of klacht heeft die werd geopend vóór 17 maart 2017 en u de status ervan wilt opvolgen.
ReisbureauMijn CarDelMar